måndag 28 mars 2011

" Inte så farligt "

Vem har glömt Folkpartiets valparoll ”Kärnkraft för miljöns skull”??
Ja, inte JAG i alla fall! Undrar hur de tänkte eller rättare sagt hur långt de tänkte, de där liberalerna? Skulle vilja veta vad de nu säger om katastrofen i Japan!! För inte kan väl någon tycka att det gynnar miljön när kärnkraftverk havererar. Det värsta är att det inte går att sanera bort- långt därifrån!

Vem har glömt bilden av Maud Olofsson, när hon med tårar i ögonen bedyrade att det var för sina barn och barnbarns skull som hon hade ändrat sig i kärnkraftsfrågan och nu ville bygga UT i stället för att avveckla.
Inte JAG! Men de flesta centerpartister verkar tycka att det är helt okej att lura till sig röster genom att ljuga folk rakt upp i ansiktet. De verkar också ha övergett tanken på satsning av sol, vind och vatten

Någon som har glömt Tjernobyl? Nej, jag tänkte väl det! Där märker vi i Sverige fortfarande av det radioaktiva nedfallet som kom över vårt land den gången.

Någon som glömt Harrisburg då? Inte det heller? Tage Danielsson hade en monolog och visade på sitt alldeles speciella sätt på hur man kan leka med allvarliga ord som SANNOLIKHETEN. För det som hände där KUNDE ju inte hända....varken där eller i Tjernobyl eller Fukushima!

I Tyskland stängs nu alla äldre kärnkraftverk av i 3 månader. Ett stängs av för alltid! Undrar varför?? Och Schweiz väntar med att bygga sina 3 planerade reaktorer.
Och inte nog med det - EU:s 143 kärnkraftverk ska nu ”stress-testas” för att kolla om de klarar av jordbävningar och ”andra” hot…..
Innan katastrofen i Japan hade man inga som helst planer på detta, eftersom kärnkraftverken var så himla SÄKRA.

Men….strålningskador a la cancer och sterilitet är inget att rekommendera.
I Japan mörkade man dessutom konsekvenserna av härdsmältan och bränderna i reaktorerna. Undrar om incidenter i kärnkraftverken i Sverige också mörkas?
I Sverige är det tydligen fortfarande väldigt säkert. I Oskarshamn höjer man t.o.m. effektiviteten och riskerar att närma sig en härdsmälta, för enligt expertisen så ökar man temperaturen när man ökar effektiviteten. Kanske bra för ekonomin men mindre bra för säkerheten, MILT uttryckt.

”Måddan” är nu oroad men glömmer snart som vanligt och flera ”smarta” förståsigpåare anser att vi istället ska bygga FLER kärnkraftverk efter den här senaste olyckan. Hur tänker man DÅ ??
Var är det politiska ansvaret i den här frågan? Är det NÅGON som vill ta det när katastrofen är ett faktum? Nej, i lilla Sverige rullar allt på som vanligt….
I stället för att satsa pengar på effektivisering, sparprogram samt vind och sol som inte är livsfarliga så planeras det en UTBYGGNAD av kärnkraften.

För vindkraftverken är ju så fula och då är det tydligen bättre att satsa på ett säkert kort, som kärnkraftverken… fast det är klart….AVFALLET är ju inte det…..
Men det utbrända avfallet har vi nu hittat en genialisk lösning på. Vi gräver ner skiten i stora koppartankar i urberget, eftersom det är livsfarligt i minst 100 tusen år.
Vi hoppas att det räcker men vet inte säkert men ”so what”? Då lever ju inte vi….

I samband med händelsen i Japan fick en dam frågan av en journalist: ” Litar du på svenska kärnkraftverk?”. Hon svarade: ” Ja, de är så säkra som kärnkraftverk kan bli”….
Jag hade kunnat svara likadant men med ett nej framför i stället för ja.
Vi måste börja snacka fakta och inte sannolikheter, för då kommer vi fram till samma sak som Tage Danielsson uttryckte så bra. Det blev nästan sant att det som hände i Harrisburg hade hänt…..

Harrisburg, Tjernobyl och nu Fukushima…. Tänk om nästa namn blir svenskt????

Om jag vill ha kärnkraft??? NEEEEJ TACK!!!!!!!