måndag 7 februari 2011

Robin Hood- var ÄR du ????

Jag bara AVSKYR den här omvända Robin Hood-politiken, som den mörkblåa regeringen har genomfört ! Jag har nämligen inte haft någon som helst glädje av att få mer i plånboken när jag samtidigt har sett hur många av mina vänner fått ett bra mycket tuffare och osäkrare liv.

Det här är banne mej ingen rättvis politik. En rättvis politik i MINA ögon är att ju mer du tjänar, ju mer betalar du i skatt. De skattepengarna används sedan där det finns behov.

Du ska inte behöva oroa dig för om du kan betala dina räkningar i slutet av månaden eller ge dina barn mat och kläder eller ta ut din medicin på apoteket. Dina barn har rätt att bli sedda i förskolan och i skolan och få hjälp av personal som hinner med det. Dina gamla föräldrar har rätt att få hjälp av omsorgspersonal som hinner med det.

Så enkelt hade det kunnat vara om vi hade sagt NEJ till alla ”jobbskatteavdrag” ! Då hade det bl.a. funnits pengar till MER personal i förskolor, skolor och i omsorgen.

Och det VÄRSTA är att de som har det sämst inte har tjänat mest på det, tvärtom ! De redan rika har blivit rikare och de fattiga fattigare. Det var därför jag röstade rött i höstas. Jag ville nämligen inte ha jobbskatteavdrag på bekostnad av många personers försämrade välfärd och andras förbättrade välfärd.
Jag ville att vi skulle ha en välfärd som gällde för ALLA – inte en fjuttig kärna som bara räckte till en del.

För mej handlade valet om SOLIDARITET. Att jag valde att avstå från ett egenintresse att få mer pengar på lönekontot. Jag valde att avstå av hänsyn till mina medmänniskor som riskerade att mista sina jobb och mina mindre lyckligt lottade medmänniskor, som riskerade att bli utan en anständig ersättning vid sjukdom eller arbetslöshet.

Jag anser att du och jag har ett ansvar att ta hand om varandra och behandla varandra med respekt. Du och jag som har turen att vara friska och ha ett arbete har ett ansvar att via skatten vara med och betala en välfärd som ger en trygghet för alla, även för dom som har oturen att vara sjuka eller arbetslösa.

Jobbskatteavdrag är, som jag ser det, inget annat än en BONUS för alla som har arbete.
Försämring i A-kassa och sjukförsäkring är inget annat än ett STRAFF för alla som är arbetslösa och sjuka.

Den som pratar mest och högst är inte alltid den som har rätt. Det märkte jag och många andra under valrörelsen - tyvärr inte tillräckligt många andra….
Ibland borde vi alla lyssna på vad politikerna INTE säger eller berättar för oss!
Hur många av oss tycker egentligen OM att alla som INTE jobbar betalar MER i skatt än de som jobbar? Som vänsterpartist är jag mycket kritisk till eller egentligen heligt förbannad över det s.k. jobbskatteavdraget som regeringen har infört. Vi måste få bort den vansinniga straffbeskattningen av sjuka, arbetslösa och pensionärer.

Klassklyftorna har kommit tillbaka och ökar stadigt med den här urusla politiken. Jag SER PÅ när vårt socialförsäkringssystem, vår TRYGGHET, nedmonteras men jag tänker banne mej inte vara TYST när jag gör det!

Och jag behöver all hjälp jag kan få! Så ROBIN HOOD, kom fram ur snårskogen NU- jag BEHÖVER dej !!!

söndag 6 februari 2011

Trolltyg i cyberskogen!

Min son är min mentala mentor och en trogen lyssnare när jag behöver prata av mej ibland. I dag berättade jag att facebook är en väldigt bra social nätverksgemenskap där man får kontakt med jättetrevliga människor, men att det även har sina baksidor.

Min son vet att jag gillar att delta i olika politiska diskussioner, men att de då helst ska vara seriösa. Det är intressant med olika åsikter, men det ska finnas en respekt för varandra. Jag berättade att jag för en tid sedan hade plockat bort en ”facebook-vän” som var väldigt provocerande och som gjorde mej både upprörd, ledsen, trött och på väldigt dåligt humör!

Jaha, du menar ett troll? sade min kloke son lugnt. Googla på det du, så får du se! tillade han med ett leende när han såg min förvånade min….
Jag lydde naturligtvis hans råd och kom fram till följande:

" Internettroll= Internetslang för användare som skriver ett stort antal provokativa, märkliga, ickerelevanta eller oseriösa diskussionsinlägg på Internetforum. Övriga användare uppfattar ofta att trollen har huvudsyfte att reta upp dem, och att trollen mestadels är ointresserade av fakta eller att föra en egentlig dialog. Trollen ses ofta delta i ett otal diskussioner samtidigt och föder ilska, vanmakt och skadar sinnesstämningen hos övriga användare som hugger på de krokar de lägger ut. Om trollen inte ignoreras eller blockeras kan de ibland lyckas ta död på forum.

En person med åsikter som skiljer sig från majoritetens och upplevs av andra debattörer som provokativ är inte ett troll.....
En meddebattör som har en annan uppfattning om vart forumets debatt bör leda är inte heller ett troll.....

Att "trolla" på Internet innebär att skriva inlägg som har syfte att åstadkomma en icke-konstruktiv respons från övriga.
Om trollet har som avsikt att provocera, bör man inte låta sig provoceras och därmed ge trollet den uppmärksamhet det vill ha. När du snavat över ett internettroll - mata det inte! Försök att nonchalera det, så kryper det ofta tillbaka under stenen det kom ifrån!
" ( Källa: Wikipedia)

Där fick jag förklaringen och jag kände att jag hade gjort helt rätt som ”blockade” den där typen. Det tänker jag dessutom fortsätta med- om det nu skulle dyka upp fler små otäcka troll i cyberskogen, som vill ha mat.....!

Jag vill fortsätta må bra när jag träffar mina vänner på facebook!
"Do not feed the troll"......Mata inte trollen!