torsdag 6 december 2012

Ship to Israel???

Nej, det var verkligen inte meningen, men det var där fartyget "Estelle" hamnade till slut! Israelisk militär bordade återigen "Ship to Gaza" som befann sig på internationellt vatten, lastat med förnödenheter som var tänkt skulle komma palestinierna i Gaza till godo! Ett 70-tal maskerade soldater använde övervåld i form av el-pistoler mot de fredligt sinnade passagerarna, som inte gjorde det minsta motstånd, men heller inte gav sig eftersom de ”som sagt var” befann sig på internationellt vatten. I svensk press kallades soldaternas övervåld och tillfångatagande för en ”fredlig bordning”! Flertalet elchocker, kroppsvisiteringar och efterföljande fängelsevistelse blev resultatet av resan samt beslagtagande av segelfartyget, som ironiskt nog i 4 knops fart närmade sig Gaza med israeliskt befäl ombord innan de lyckades få ner seglen. När passagerna förstod att det väntade en fängelsevistelse utbröt kramkalas bland dessa ”ickevåldterrorister” till de israeliska soldaternas förvåning (?)­­­­­­­­­ Skamligt att varken media eller regeringen har prosterat mot det Israel gör mot svenska medborgare på internationellt vatten. Varför ser hela världen hela tiden mellan fingrarna på vad Israels regering gör??

1 kommentar:

  1. Hade du vetat ett smack, läs till exempel Blockade på den engelska Wikin, så upptäcker du till din förvåning att blockadbrott normalt stoppas på interntionellt vatten av ALLA länder.
    Israel är enligt lag tvingat att stoppa blockadbrytare! Båten hade mindre än 1% av vad Israel levererar var dag till Gaza - var det verkligen värt allt ståhejet eftersom några kända vänstertyper inte tyckte de hade varit tillräckligt i tidningarna på sistone?

    SvaraRadera