onsdag 2 juni 2010

Ett skepp kommer lastat !

Ett skepp med några systerfartyg kommer lastat med förnödenheter till Gaza, det största utomhusfängelset i världen enligt en röst i etern.
”Ship to Gaza” kommer för att genom folklig solidaritet bistå palestinierna, en oerhört välbehövlig hjälp till Gazas lidande befolkning.

Israel, den ” demokratiska” nationen, som stöds helhjärtat av ännu en ”demokratisk” nation, USA, ger sig på att attackera skeppen, trots att vit flagg hissas.
Det är snällt att påstå att de har överskridit sina befogenheter, det är ingen överdrift att påstå att de har brutit mot FN:s deklaration om mänskliga rättigheter, det är med sorg jag påstår att mord och misshandel av oskyldiga människor inte kan accepteras någonsin. ALDRIG NÅGONSIN!

Att någon kan försvara detta brott är för mig en gåta. Att arrestera människor som utför en humanitär insats är mer än beklagligt!
Nu måste väl ändå fler människor i vårt avlånga land förstå vad som pågår i Gaza? Det borde ju räcka bara med vetskapen om de murar som har byggts upp på ockuperad mark, en i raden av övergrepp mot befolkningen, men nu är måttet rågat och mer därtill!

Nu behövs tydliga sanktioner mot det övervåld som Israel använt, för att visa vad vi tycker om deras agerande. Så har vi gjort mot andra länder och så bör vi göra även mot detta land. Den här gången måste det bli konsekvenser. De kan inte slippa undan gång på gång!

Israel har utmanat hela världen med sin attack mot hjälpkonvojen på internationellt territorium. Vi och resten av omvärlden måste reagera! Gör vi det inte nu så kommer det aldrig att ske! Vi kan inte tillåta att Israel gång på gång bryter mot internationella lagar när det passar.

Jag tänder ett ljus och gråter över de som dödades i attacken mot hjälpkonvojen ”Ship to Gaza”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar