onsdag 19 maj 2010

Får jag LOV fru Davidsson?

Får jag LOV fru Davidsson??
Hoppas inte det. Hoppas verkligen inte det! För det skulle betyda att ni har fått makten i Nybro tillsammans med era borgarkompisar ( inklusive SPI) och det tänker vi INTE tillåta om vi får bestämma. Och det hoppas jag att våra väljare i kommunen låter oss göra i fortsättningen också.

Vi har kommit en bra bit på vägen att få ordning på ekonomin trots regeringens beslut att tvinga på kommunen olika kostnader utan kompensation. Vi börjar få ordning på organisationen och alla verksamheter trots minskade skattepengar från regeringen. Detta tack vare att de anställda i kommunen är så väldigt lojala. Vi har många duktiga människor ute på skolor, förskolor, i omsorgen - ja överallt! Vi har även många duktiga chefer.

Tillsammans med dem vill vi i vänstern fortsätta att utveckla och göra kommunen bättre i alla avseenden. Hela kommunen!

Därför vill vi inte ha friskolor som tar pengar från kommunens skolor, så vi inte kan ha kvar alla mindre skolor i stan och på landet. Därför vill vi inte heller ha LOV (lagen om valfrihet) i vår kommun.

Christina försöker intala folk att det ska ge de äldre mer valfrihet. Jag påstår att det ger en valfrihet för vårdföretag att konkurrera med kommunens äldreomsorg. Vi vill använda skattepengarna till invånarnas bästa- inte som vinst åt de privata vårdbolagens aktieägare. Vi vill ha kvar vår personal i omsorgen!

Verklig valfrihet för de äldre är att ha makt att påverka vilken hjälp de behöver och vill ha för att bibehålla ett tryggt och värdigt liv trots sjukdomar. För oss i vänstern är de äldre inte några kunder utan INDIVIDER och faktiskt ÄGARE av den offentliga äldreomsorgen som de ska kunna vara med och bestämma över så den blir bättre och bättre.

Nej Christina Davidson- du får nog LOV att tänka om och lägga ner drömmen om att sälja ut den offentliga sektorn. Fortsätt du att var OPPOSITIONSråd ett tag till. Ett bra tag till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar