söndag 18 juli 2010

"Det bidde bara en tumme"

På 2 år har antalet som får sjukpenningen indragen mer än fördubblats!
Försäkringskassan försvarar de direktiv de fått från regeringen och säger att de utreder arbetsförmågan men det ger inte jobb och man kan fortfarande vara sjuk. Sjukt säger bara jag!

Det är ett hån mot välfärdssystemet när svårt cancersjuka människor tvingas ut att arbeta eller strokedrabbade får ett samtal från Försäkringskassan med frågan när de tänker börja arbeta när de mist talförmågan, är svårt sjuka, vårdas av anhöriga eller på ett särskilt boende eller sjukhus.

Detta är verkligheten i Sverige 2010!!
Verklighetens folk är för mig de människor som lever i denna numera otrygga välfärd,ung som gammal.
Göran Hägglund vet inte vad han pratar om när han raljerar om ”overklighetens folk”!

USA, som vi brukar härma i allt annat, på gott men mest ont, har uppmärksammat vårt förträffliga sjukförsäkringssystem - innan borgarna tullade på det och försöker nu bygga upp ett liknande system där, medan Sverige raserar det.

Det gör mej heligt förbannad att veta att överskottet nu är uppe i 90 miljarder och inte används till det som var tänkt och till och med gör folk mer sjuka än vad som är nödvändigt på grund av all oro för ekonomin.

12 000 personer har utförsäkrats från den trygga sjukförsäkringen som var tänkt att träda in som ersättning om man hade oturen att bli sjuk.
800 går nu på lönebidrag som är tidsbegränsat vilket bara det innebär en otrygghet.
Hela 370 personer har fått ett deltids - eller heltidsjobb!

Bra jobbat allisvansen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar